סופגניות לימון מתוקות

מרכיבים:


  • • ¼ כוס חמאה לא מלוחה, מומסת
  • • ¼ כוס קנולה או שמן צמחי
  • • ¾ כוס סוכר גרגיר
  • • 2 ביצים גדולות
  • • כפית תמצית וניל
  • • כפיות גרידת לימון מגוררת
  • • 1 כוס חלב חמאה (או תחליף חלב רגיל)
  • • ⅔ 2 כוסות קמח
  • • 1 ½ כפיות אבקת אפיה
  • • 1/3 כוס סודה
  • • ½ כפית מלח
  • • 1 כוס אוכמניות טריות


זיגוג :


מרכיבים:

  • • 2 כוסות אבקת סוכר מיובש
  • • 1-2 כפיות גרידת לימון
  • • 7-8 כפות טריות מיץ לימון או חלב

איך מכינים :

  • • מחממים תנור לחום של 220 מעלות; משמנים את המחבת בחמאה או בתרסיס שמן ; בקערה גדולה, מערבבים חמאה, שמן וסוכר ; מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ורכה, בערך 2 דקות ;
  • • מוסיפים ביצים, וניל, גרידת לימון וחלב חמאה ; מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ; מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מי SodaStream ומלח ומערבבים רק עד שהרכיבים מתאחדים ; מוסיפים אוכמניות (כדי שהבלילה תהיה עבה)
  • • יוצקים את הבלילה לשקית זילוף חד פעמית גדולה או לשקית מקפיא (אפשר לצקת לתבנית) ; חותכים את קצה השקית כך שהפתח יהיה מספיק גדול כדי שהאוכמניות יוכלו לעבור ; מזליפים את הבלילה פעם אחת סביב כל חור סופגנייה ; הבלילה לא צריכה למלא את החור ממש כיוון שהסופגניות יתפחו ;
  • • אופים 7-8 דקות - עד שנועצים שקיסם והוא יוצא נקי ; נותנים לסופגניות להתקרר 10 דקות לפני שמוציאים אותן מהתבנית.

  • הכנת הזיגוג:

    לקערה בינונית (לא עמוקה מדי כדי שתוכלו לטבול בה את הסופגניות), מוסיפים סוכר, גרידת לימון ו 6 כפות מיץ או חלב ; מוסיפים אם צריך עוד 1-2 כפות אם צריך והופכים כדי שהזיגוג יזלוג לאורך כל צדדי הסופגניה. > מניחים בצד כדי שהזיגוג יתגבש וייתפס על הסופגניה.


    המלצות: כדי שהזיגוג יהיה דק מספיק כדי לצבוע את הסופגניות באופן שווה, אבל מספיק יציב ויבש למגע כאשר הסופגניות קרירות לחלוטין, צריך לטבול את הסופגניות בזיגוג וכך שינטוף לאורך הצדדים. אח"כ מניחים בצד כדי שהזיגוג יתייצב על הסופגניה.

    תיהנו.