ברנדי תפוח בדבש
מתכון של מנחת הטלווזיה נועה רוזין והמיקסולוג אריאל ליזנגולד
מרכיבים:
- • 30 מ"ל קלבדוס
- • 5 מ"ל בחרובקה
- • 4 טיפות אנגוסטורה
- • 10 מ"ל מיץ תפוחים
- • 15 מ"ל סירופ אגסים, הל ודבש תוצרת בית (מצרכים בהמשך)
- • 15 מ"ל מיץ לימון
- • 15 מ"ל ליקר פרחים
- • סודה לסיום הקוקטייל
- • קרח
מרכיבים לסירופ:
- • 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
- • 6 תרמילי הל
- • 200 מ"ל דבש
- • 200 גרם סוכר
- • 200 מ"ל מים
- • מקשטים בסרט מלפפון ופרח בזיליקום
מאופן הכנה:
- • 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
- • מתחילים עם בישול הסירופ: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת קטנה ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהסוכר נמס לחלוטין מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש ומכסים את הקלחת למשך שעה.
- • מכינים את הקוקטייל: מכניסים את כל המרכיבים, פרט לסודה, לשייקר מלא בקרח ומשקשקים.
- • מרכיבים את הכוס: ממלאים כוס גבוהה (הייבול) בקרח ומסננים את הקוקטייל לתוך הכוס, אך לא עד סופה. מוזגים סודהסטרים לסיום.
- • מקשטים: מניחים שמינית תפוח בקצה הכוס ומוסיפים מקל דבש קטן.
תיהנו.
