ברנדי תפוח בדבש
מתכון של מנחת הטלווזיה נועה רוזין והמיקסולוג אריאל ליזנגולד
מרכיבים:
- 30 מ"ל קלבדוס
- 5 מ"ל בחרובקה
- 4 טיפות אנגוסטורה
- 10 מ"ל מיץ תפוחים
- 15 מ"ל סירופ אגסים, הל ודבש תוצרת בית (מצרכים בהמשך)
- 15 מ"ל מיץ לימון
- 15 מ"ל ליקר פרחים
- סודה לסיום הקוקטייל
- קרח
מרכיבים לסירופ:
- 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
- 6 תרמילי הל
- 200 מ"ל דבש
- 200 גרם סוכר
- 200 מ"ל מים
- מקשטים בסרט מלפפון ופרח בזיליקום
מאופן הכנה:
- 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
- מתחילים עם בישול הסירופ: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת קטנה ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהסוכר נמס לחלוטין מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש ומכסים את הקלחת למשך שעה.
- מכינים את הקוקטייל: מכניסים את כל המרכיבים, פרט לסודה, לשייקר מלא בקרח ומשקשקים.
- מרכיבים את הכוס: ממלאים כוס גבוהה (הייבול) בקרח ומסננים את הקוקטייל לתוך הכוס, אך לא עד סופה. מוזגים סודהסטרים לסיום.
- מקשטים: מניחים שמינית תפוח בקצה הכוס ומוסיפים מקל דבש קטן.
תיהנו.
