ברנדי תפוח בדבש

מתכון של מנחת הטלווזיה נועה רוזין והמיקסולוג אריאל ליזנגולד

מרכיבים:


  • • 30 מ"ל קלבדוס
  • • 5 מ"ל בחרובקה
  • • 4 טיפות אנגוסטורה
  • • 10 מ"ל מיץ תפוחים
  • • 15 מ"ל סירופ אגסים, הל ודבש תוצרת בית (מצרכים בהמשך)
  • • 15 מ"ל מיץ לימון
  • • 15 מ"ל ליקר פרחים
  • • סודה לסיום הקוקטייל
  • • קרח


מרכיבים לסירופ:

  • • 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
  • • 6 תרמילי הל
  • • 200 מ"ל דבש
  • • 200 גרם סוכר
  • • 200 מ"ל מים
  • • מקשטים בסרט מלפפון ופרח בזיליקום

מאופן הכנה:

  • • 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
  • • מתחילים עם בישול הסירופ: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת קטנה ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהסוכר נמס לחלוטין מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש ומכסים את הקלחת למשך שעה.
  • • מכינים את הקוקטייל: מכניסים את כל המרכיבים, פרט לסודה, לשייקר מלא בקרח ומשקשקים.
  • • מרכיבים את הכוס: ממלאים כוס גבוהה (הייבול) בקרח ומסננים את הקוקטייל לתוך הכוס, אך לא עד סופה. מוזגים סודהסטרים לסיום.
  • • מקשטים: מניחים שמינית תפוח בקצה הכוס ומוסיפים מקל דבש קטן.

תיהנו.